Fanclub Update

Zoals jullie hebben gemerkt is er het afgelopen jaar weinig activiteit geweest vanuit de fanclub. Dit heeft een aantal oorzaken gehad:

-Weinig tijd, Het bestuur bestaat volledig uit vrijwilligers, we hebben allemaal een fulltime baan en daardoor zeer beperkte vrije tijd.
-Eén van onze belangrijkste bronnen van informatie heeft afgelopen jaar een auto ongeluk gehad en is nog steeds herstellende. Hierdoor is onze informatie stroom vrijwel stil gevallen.

Ook de continuïteit van het Fanzine is hierdoor in het gedrang geraakt.
We beseffen ons heel goed dat we jullie hierdoor te kort hebben gedaan en dat spijt ons.

Afgelopen weekend hebben we de koppen bij elkaar gestoken en hebben een plan opgesteld om de Fanclub weer nieuw leven in te blazen. Hiervoor willen we wel jullie hulp vragen en zoeken wij enthousiaste leden die ons willen en kunnen helpen.

Wij zijn op zoek naar:

Webmaster
De taak van de webmaster zal bestaan uit het bijhouden van de website en het verzamelen en plaatsen van nieuws en feiten rondom Within Temptation en de Fanclub.

Facebook beheerder
Deze beheerder verwachten we dat hij of zij berichten gaat plaatsen op onze Facebook pagina.

Twitter beheerder
Deze beheerder verwachten we dat hij of zij berichten gaat plaatsen op onze Twitter pagina.

Redactieleden voor het Fanzine.
Deze taak omvat het schrijven van (concert)verslagen, verzamelen van artikelen, afnemen van interviews en alles wat nodig is om het Fanzine te vullen met nuttige en interessante informatie.

Vertaler
Al onze artikelen en pagina’s worden geplaatst in het Nederlands en Engels. Ben je goed in het vertalen van het Nederlands naar Engels of omgekeerd, dan kunnen we je kwaliteiten goed gebruiken.

Voor alle functies zoeken we meerdere vrijwilligers in binnen- en buitenland zodat we van zoveel mogelijk concerten verslagen en foto’s kunnen plaatsen.

Het is absoluut niet noodzakelijk dat je diepgaande kennis hebt voor deze taken. Wij zorgen ervoor dat je de nodige begeleiding en hulp krijgt om je taak uit te kunnen voeren. Ook zullen we regelmatig met je bespreken of het allemaal goed gaat en waar je meer hulp nodig hebt. Het is vooral belangrijk dat je enthousiast bent!

Heb je interesse in een of meer van deze taken en wil je deel uitmaken van de TSF Crew, stuur dan een mail naar info@thesilentforce.com en meld je aan! Wij nemen dan contact met je op.
Vermeld wel even naar welke taak je interesse uitgaat en hoeveel tijd je ongeveer beschikbaar hebt voor het vervullen van de taak. Je kunt ook dit DIT FORMULIER invullen
Twijfel niet en geef je nu op!

Over het Fanzine
Door de toenemende informatiestroom via de Social Media wordt het steeds moeilijker om het Fanzine te vullen met actuele informatie. De afgelopen jaren is ons dat iedere keer nog gelukt maar we merken dat dit steeds moeilijker wordt.

We hebben besloten om de frequentie van het Fanzine aan te passen zonder afbreuk te doen aan de hoeveelheid informatie die we jullie willen geven. Hoe we dit willen gaan doen is voornamelijk afhankelijk van wat jullie willen.
Op de homepage van de site hebben we een poll geplaatst waarin je aan kunt geven wat jij wilt. Ga naar de site of vul de Poll HIER in.

Over de Fanclubdag
Tijdens het laatste overleg dat wij hebben gehad met het Management werd het duidelijk dat een jaarlijkse Fanclubdag geen reële optie meer is. Dit komt voornamelijk door de zeer volle agenda van de band en de zeer beperkte tijd die zij daardoor hebben. Het spijt ons jullie dit mee te moeten delen.
Natuurlijk zullen we onze uiterste best doen om toch een jaarlijkse Fanclubdag te organiseren en we kunnen daarbij rekenen op de volledige medewerking van de Band en het Management. Zij hebben altijd veel plezier tijdens de FCD en hechten veel waarde aan de Fanclubdag en het contact met de fans dat zij die dag hebben.
We kunnen echter niet meer garanderen dat de FCD één keer per jaar plaats kan vinden.

Over de Membership Card
De Membership Card zal onveranderd ieder jaar worden uitgegeven en eenmaal per jaar worden verzonden aan bestaande leden, en bij een Full membership inschrijving aan nieuwe leden.


Comments

Fanclub Update — 4 Comments

 1. English comment:
  I think it’s rather strange that after you fire 2 enthousiastic people who meant a lot to TSF, that you are blaming having no time.

  I am glad that you finally recognize, that things need to change dramatically. It only took a very long time before you came to this conclusion. Why didn’t you ask for help sooner? I remember my first e-mail of December 2011 in which I wrote to be worried about the Fanclub. Now we lost 1.5 years.

  I hope, that those new people will be treated HONEST and as FULL members of the board and not just as helper, so you can all lean back. Finally it would be nice that you communicate honest to the fans. When this all happens I will have faith that the Fanclub (at some time) will be doing fine in the future.

 2. Het komt een beetje vreemd op mij over dat nadat jullie enthousiaste mensen de laan uitsturen die veel voor TSF hebben betekent, de schuld nu aan geen tijd geven.

  Ik ben wel blij dat jullie nu eindelijk erkennen, dat het roer om moet. Het heeft alleen wel erg lang moeten duren voordat jullie deze conclusie hebben getrokken. Waarom is er niet eerder om hulp gevraagd? Ik herinner me mijn eerste mail van december 2011 waarin ik al aangaf dat ik me zorgen maakte over de fanclub. We zijn nu anderhalf verloren jaren verder.

  Ik hoop, dat de nieuwe mensen VOLWAARDIG en vooral EERLIJK worden behandeld in het bestuur als bestuursleden en niet als hulpje, zodat jullie achterover kunnen gaan leunen. Tot slot zou het fijn zijn dat er eerlijk naar de fans wordt gecommuniceerd. Dan pas heb ik er vertrouwen in dat het (ooit) weer goed komt met de fanclub.

 3. English comment:

  maybe a digital fanzine, in pdf format, easier to makle and to maintain (resuse static information) and send it via email or post on this site …

  further I would recommend switching to a CMS system (Content management system) such as Joomla, Drupal, Mambo etc. also become easier to maintain.

  About the Fanclubday:
  please try to convince Management/Band, how hard can it be to spend one day per year with the fans, who stay loyal to the band … (for now)

  André

 4. misschien een digitale Fanzine, in pdf formaat. makkelijker te maken en bij te houden (vaste informatie opnieuw gebruiken) en te versturen via email of op deze site plaatsen…

  verder zou ik adviseren over te stappen naar een CMS systeem (Content management systeem) zoals: Joomla!, Drupal, Mambo enz. ook weer makelijker bij te houden.

  Over de Fanclubdag:
  toch proberen om Management/Band te overtuigen, kan niet moelijk zijn om een dag per jaar vrij te maken voor de fans, die de band trouw blijf… (nog wel)

  André