Comments

Nog even geduld…. — 17 Comments

 1. Deze week heb ik het Fanzine ontvangen, maar naar mijn mening kan het Fanzine er mooier uit zien en meer inhoud bevatten.
  Ik heb een paar punten wat mij opviel als grafisch vormgever en wil het even kwijt. Zie mijn krietiek als opbouwende kritiek en niet als afkrakende kritiek.
  De volgende punten vielen me op,

  Te veel foto’s / te weinig tekst

  Het eerste wat mij opviel toen ik het Fanzine open deed was te veel foto’s.
  De eerste 5 pagina’s van het magazine zijn alleen maar foto’s.
  Foto’s zijn mooi en horen erbij maar ik zag bijna het verschil niet tussen het Fanzine en het fotoboek. ook de belichting was sober, veel te donker.

  Het Fanzine heeft 19 bladzijden, zou je alle tekst van het magazine achterelkaar plaatsen zou je op 5 bladzijden tekst uitkomen en 14 bladzijden foto’s. Dat vind ik veel te veel foto’s. Een goede verhouding is half om half of nog minder zelfs.
  Natuurlijk, het is een magazine dus mogen er wat meer foto’s in maar dan nog vind ik dit wel heel veel.

  De hoeveelheid artikelen,

  Naar mijn mening vind ik er weinig informatie, artikelen instaan.
  Zoals in het voorwoord aangegeven is, is het leuk om concert verslagen van fans erin te doen.Ook zou het misschien leuk zijn om in elke Fanzine een fan zijn/haar levensverhaal te vertellen over hoe hij/zij fan geworden is van WT.Of bijv. een collectie van een fan erin te plaatsen, iets over de instrumenten die ze gebruiken of wat dan ook.

  Het plaatsen van de teksten.

  Het Fanzine heeft een stramien van 3 kolommen wat goed is.
  Maar het stramien word weinig gebruikt qua wisseling met tekst en afbeeldingen.
  Ook worden de woorden te veel afgebroken. En wordt de tekst niet mooi om afbeeldingen geplaatst. Het zou mooier zijn als de woorden niet afgebroken worden. Zo is bij blz 15 de tekst niet goed geplaatst. Bij de 2de kolom onderaan, boven het scherm staat de tekst, This can be a en dan staat er zelfs tekst in het scherm con- en dan onder het scherm cert. Waarom?En zo zijn er nog veel meer afbrekingen te vinden wat niet hoeft. En makkelijk te voorkomen is.

  Ik weet dat het magazine gemaakt word door vrijwilligers
  en heb daar ook respect voor!
  Nogmaals zie het als opbouwende kritiek!

  MvG,
  Jan Hansma

 2. Ik ben ook teleurgesteld. Mijn pasje zat er niet bij, wat wel zo had moeten zijn.
  De foto editie stoort vooral omdat het contrast van de foto’s veel te erg is. Hint: De volgende keer even aan het contrast werken voor het plaatsen. Want de kwaliteit gaat nu best voor achteruit door dat idiote contrast.
  Die foto bij een !geleend! interview! Bij een fanclub verwacht ik persoonlijk wel iets meer dan een interview dat van een andere site gekopieerd is, zo is het niet echt speciaal. Het interview bracht sowieso niets nieuws, allemaal oude informatie. De foto is 4 jaar oud, ook niet erg up-to-date!
  Blijf up-to-date! Jammer dat er geen enkele informatie in staat behalve oude informatie, alsjblieft, werk hieraan! SANCTUARY Tour!
  Dit zijn mijn opmerkingen voor zover ik die had en nog niet genoemd waren! Alsjeblieft, zorg nu eens dat dat pasje er komt!

 3. Hoe kan het zijn dat mijn moeder (Inge Wolf) wel haar fanzine heeft ontvangen en ik nog niet ? we wonen op het zelfde adres.

  Ik heb net in de fanzine van mijn moeder gekeken en ik had toch echt iets meer verwacht. Er staan geen nieuwe dingen in. De band is nu bezig met een geweldige tour en ik vind er niks over in de fanzine. Over de fanclubdag?? we staan wel wat foto’s in maar verder niet. Over de website hebben we al veel gehoord op de fanclubdag . Hoeft dus niet in de fanzine. Waar is de songexplain ? Er zitten wel een aantal mooie foto’s in maar had zeker wel meer verwacht.

 4. ook net de boekjes binnen vind het fanzine wel okee maar het foto boekje inderdaad wat tegen vallen maar ja ik denk toch dat we ze allemaal wat tijd moeten gunnen er is ook zoveel gebeurd en hierna komt natuurlijk een super fanzine met verslagen van deze geweldige sanctuary tour en meer …het kan niet anders …

 5. Ook ik ben terleur gesteld over de kwaliteit van de “Fanzine”. Interviews die van een andere site zijn “geleend”, foutieve informatie bij een foto (grote foto van Sharon in het midden, er staat gemaakt tijdens fanclubdag, terwijl Sharon een andere outfit aan heeft).
  En in de bijlage staan foto’s van de band leden. Leuk, maar waarom is er maar 1 foto van Mike en 1 van Jeroen te vinden? Zijn die minder belangrijk?? Lijkt mij niet.
  Voor de andere punten voor verbetering zie Hartog.

 6. jeetje het fazien binne maar wat wijnig tekst en helemaal niets over de fanclubdag het zijn hoofdzakelijk aleen maar fotos en nog eens fotos maar wijnig tekst dus erg jammer het exsta boekje is wel leuk maar fanzine zelf iets minder sorry had meer teks of zo verwacht en een verslachje over de latste fanclubdag of zo zou leuk geweest zijn liefs van renate janssen

 7. Ik ben het ook met Hartog eens.
  Ik had super lang op het magazine gewacht.
  Ik verheugde me ook heel erg op deze magazine.
  Dan krijgen we een heel simpel magazine.
  Voorgaande keren kregen we leuke dingen om te lezen.
  Het merendeel van de magazine waren foto’s.
  Foto’s zijn natuurlijk ook wel leuk om te hebben, maar ik vind niet dat je een heel magazine kan volmaken met foto’s.
  De bijlage was wel leuk op zich, alleen vond ik het stukje over de fanclubdag vrij kort.
  En inderdaad, het pasje was nergens te bekennen wat ik heel jammer vind. Ik hoop dat dit wel snel komt.
  Hopelijk wordt hier iets mee gedaan want ik vind de magazine vrij mager om hier 5 maanden op te wachten.
  Ik begrijp dat jullie het ook druk hebben maar ik vind wel dat er iets meer in mag staan dan foto’s en een geleend interview.

 8. Ik ben het ook met hartog eens!

  Ik vind het natuurlijk hartstikke leuk een foto bijlage te krijgen, maar om dit nu erbij te doen om het goed te maken, even paar foto’s uitzoeken in een magazine zetten en naar de drukker! Wel makkelijk gedacht, zijn de fans ook weer klaar met zeuren. Ik hoopte dat ik vanavond nog wat te lezen had, maar in nog geen half uur was ik er doorheen!

  En dan heb ik nog steeds geen pasje ontvangen. (dit hoort toch bij je eerste fanzine van je nieuwe lidmaatschap te zitten?!)

 9. ik ben het wel eens met HartogEnDelano er is ook nog geen spoor van het nieuwe pasje te vinden dat elk jaar gestuurd wordt.
  volgende keer misschien?maar in elk geval bedankt voor de mooie foto’s

 10. Ik heb vol spanning gewacht op het fanzine met fotobijlage. Nu blijkt dat het gewoon 2 fanzines zijn waarvan 1 dus alleen foto’s bevat.

  Mij werd vaak verweten niks opbouwends aan kritiek te leveren. Waarom is me een raadsel, omdat ik altijd probeer mijn argumenten te verwoorden. De volgende opmerkingen mogen dan alleen ook als opbouwend worden gezien:

  De fans hebben 5 maanden gewacht op hun Fanzine. De geleverde prestatie van het nu ontvangen Fanzine vind ik behoorlijk matig en wel om de volgende redenen:
  – Er staat buiten het het voorwoord van de Chairman Raymond 3 verhalen in.
  Eén van de verhalen is daarbij een ingezonden stuk. Het interview is geleend
  van een website.
  – Er staat geen verhaal in over de FCD 2011. Alleen foto’s zeggen toch niet
  genoeg?!
  – Er is zo veel gebeurd met WT de afgelopen 5 maanden. Optredens all over the
  world. Het lijkt wel of in het Fanzine de tijd heeft stil gestaan. Geen
  woord over de theater Sanctuary tour.
  – De foto’s op zich zijn wel mooi en de kwaliteit van het papier is ook goed.

  Misschien ligt het aan mij hoor. Ik wil ook graag andere fans hierover horen. Maar volgens mij kan de geleverde tekst in het Fanzine niet de reden verklaren, waarom we 5 maanden hebben moeten wachten.

  Hartog

  • Ben het wel met hartog eens.
   De foto’s zijn mooi, maar er staat niets nieuws in de fanzine. Was ook benieuwd naar leuke verhalen en foto’s van hun World tour! Erg jammer!

   Fotobijlage is altijd leuk om te hebben 😉