WT brengt bijzonder coveralbum

De samenwerking tussen Within Temptation en Q-music rondom het 15-jarig jubileum van de symfonische rockband krijgt een vervolg. De band brengt in samenwerking met het radio station in België en Nederland een coveralbum uit, dat bestaat uit een selectie van nummers die Within Temptation in het najaar van 2012 wekelijks voor de zender bewerkte en op het station ten gehore bracht. Het album heeft de titel “The Q-music Sessions” meegekregen en komt uit op 19 april 2013 in Nederland en België.

In aanloop naar het uitverkochte jubileumconcert in het Sportpaleis in Antwerpen, vroeg Q-music de band wekelijks een grote hit zodanig aan te passen dat er een nieuwe uitvoering zou ontstaan. De band ging hier enthousiast mee aan de slag en heeft onder meer grote hits van David Guetta, Passenger, Lana Del Rey en Bruno Mars op hun unieke eigen wijze bewerkt. Omdat de covers enorm goed werden ontvangen, heeft de band op aandringen van Q-music, luisteraars en fans van de band, besloten een selectie hiervan uit te brengen op een album.

Zangeres van Within Temptation Sharon den Adel licht toe: “We hebben het maken van de covers echt benaderd alsof we een nieuw Within Temptation album aan het maken waren. Dus niet een simpel piano’tje of akoestisch gitaartje met zang, maar juist met al die elementen die onze eigen sound maakt, zoals een heavy drumsound, vette gitaar riffs en sfeervolle orkestpartijen en synths. Het was natuurlijk wel een enorme uitdaging om elke week een nieuw liedje zo uitgebreid op te nemen; iets waar we normaal zomaar een half jaar voor in de studio zitten. Maar die hoge druk gaf ook een enorme creatieve boost en het was telkens weer een kick als het lukte. We hebben enorm veel geleerd van het zo intensief analyseren van andermans liedjes, net als het zo scherp focussen op onze eigen stijl. We zijn enorm blij dat we deze uitdaging zijn aangegaan en zijn trots op het resultaat.”

Op dit moment is Within Temptation druk bezig met de opnames voor een nieuw studio album dat in het laatste kwartaal van 2013 zal verschijnen. In januari 2014 start de band een wereldtournee. Kaarten voor Engeland, Frankrijk en Duitsland zijn al in de voorverkoop.

Meer informatie over The Q-music Sessions, de wereldtour in 2014 en het nieuwe album is te vinden op www.within-Temptation.com

Album: The Q-music Sessions
Artiest: Within Temptation

1. GRENADE (Originally by Bruno Mars)
2. TITANIUM (Originally by David Guetta ft. Sia)
3. LET HER GO (Originally by Passenger)
4. SUMMERTIME SADNESS (Originally by Lana Del Rey)
5. RADIOACTIVE (Originally by Imagine Dragons’
6. CRAZY (ORIGINALLY BY GNARLS BARKLEY)
7. DIRTY DANCER (Originally by Enrique Iglesias)
8. DON’T YOU WORRY CHILD (Originally by Swedish House Maffia)
9. BEHIND BLUE EYES (Originally by The Who)
10. THE POWER OF LOVE (Originally by Frankie Goes To Hollywood)
11. APOLOGIZE (Originally by One Republic)

WT-Hoes-The-Q-music-Sessions-digitaal-1400x1400


Comments

WT brengt bijzonder coveralbum — 1 Comment