Door Rianne, Theatertour Nijmegen, 31 maart, 2012

31 Maart, 2012, 20.15
Maanden heb ik uitgekeken naar dit optreden. Het was mijn eerste Theatertour van Within Temptation en de verwachtingen waren hoog.
Samen met 2 vriendinnen zijn we de trein ingesprongen naar Nijmegen. We kwamen om 20.00 aan in het concertgebouw de Vereeniging, waar het al aardig druk was.
Zeer gemengd publiek: Gothics, metalheads, vaders, moeders, opa’s & oma’s, kleine kinderen; alles liep/zat/stond door elkaar.

Om 20.15 klonk het prachtige intro en begon het concert goed(erg goed zelfs!) met ‘The last dance’. Prachtige drums, erg emotioneel en zelfs een beetje dromerig nummer. Ook erg onder de indruk waren we van de cello!
Het eerste deel van het optreden bestond uit de wat rustigere nummers zoals The swang song, Overcome( eindelijk een keer live gehoord!), Say my name, Sounds of freedom, Bittersweet( Prachtig!).

Het tweede deel bestond uit de hardere nummers zoals Ice Queen(All time favorite), Mother earth( de ‘afsluiter), De top-40-hit ‘Faster’, Iron, and the Promise.
Tijdens het eerste deel was er vrijwel geen interactie met het publiek en was de aandacht gericht op de muziek en op het visuele. Jammer vond ik dat bij ‘Our Farewell’ niet live gezongen werd door de andere zangeres.
Tijdens het 2e deel veranderde alles drastisch: Iedereen stond, danste, headbangde en zong mee. Sharon stond te rocken op het podium en de muziek denderde uit de speakers.
Ook was er vollop interactie. Er werden 2 toegiften gespeeld: Sinead en Stairway to the skies. Op het eind vroeg Sharon nog waar iedereen vandaan kwam. Hierbij kwamen de nodige vlaggen naar voren( Frankrijk, Sweden, Italie, U.S.A) Al met al een fantastisch concert!
Jammer dat ik net te laat doorhad dat de setlisten van de hand gingen, want ik had graag een aandenken gehad aan dit concert met een fantastische reeks nummers!!
Ook leuk aan de merchandise is dat er eindelijk aandacht is voor de vrouwen: De T-shirts hadden namelijk een wat ‘vrouwelijkere’ vorm;) Kritiek heb ik wel op de prijs: 40 euro vind ik namelijk wel een béétje te duur voor een shirt met alleen een logo.. Ik wens de mensen die nog gaan veel plezier! Spijt zul je zeker niet hebben:)


Comments

Door Rianne, Theatertour Nijmegen, 31 maart, 2012 — 1 Comment